A kiadvány célja, hogy pontos, naprakész, egyszerűen használható információt adjon a benne lefedett témáról. Sem a szerző, sem a kiadó nem vállal semmiféle garanciát arra vonatkozóan, hogy a kiadvány elolvasásával és/vagy a benne foglaltak egyszerű követésével az olvasó képessé válik a kiadványban vagy a gondolataiban létező célok maximális elérésére.
A felmerülő esetleges kérdések esetén hozzáértő szakember megkeresése ajánlott. Az oldalon foglaltak betartása a szakorvosi vizsgálatot nem helyettesítik.
A honlap szolgáltatásainak igénybevétele során szem előtt kell tartani, hogy a tanácsok nem helyettesíthetik a szakszerű orvosi ellátást és tanácsokat. A felhasználó egészségével kapcsolatos kérdésekben mindig konzultálni kell a saját orvossal, a sürgős esetekben pedig azonnal fel kell venni a kapcsolatot a sürgősségi betegellátás körzetileg illetékes szerveivel.
Információnk felnőtteknek, illetve szülői felügyelet alatt álló tizenéveseknek szólnak.
Honlapunk egyes információi származhatnak a felhasználóktól is. Ezekért az adatokért, mint ahogy bármilyen más – akár tőlünk, akár mástól származó – internetes oldalainkon megjelenő információnak a felhasználásából eredő esetleges károkért vagy hátrányokért semmiféle felelősséget nem vállalunk.
A szerző és a kiadó a tőle elvárható gondossággal igyekezett a kiadvány tartalmát, szövegét és összefüggéseit összeállítani, ugyanakkor sem a szerző, sem a kiadó, sem bármilyen harmadik személy semmiféle felelősséget nem vállal az esetleges szöveg-, tartalom-, vagy értelmezésbeli hibákért és/vagy az ezekből, valamint a szakorvosi vizsgálat és/vagy a szakorvos által ajánlott kezelés elmaradásából fakadó közvetlen, közvetett, anyagi vagy egyéb károkért. Sem a szerző, sem a kiadó nem vállal felelősséget bármilyen harmadik személy által a kiadvány tartalmára való hivatkozás által okozott semmiféle kárért.
A honlap nem vállal felelősséget az oldalain megjelent információkkal, illetve bármilyen az oldalai látogatásából eredő egyéb káresetre vonatkozóan.
A kiadvány nem minősül semmiféle ajánlattételnek sem a szerző sem a kiadó oldaláról.

© 2011 dr. Bánfalvi Péter,
Creative Commons Nevezd meg!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország licence