Egészen apró, de nagyon fontos tennivalókra felhívja a figyelmet, és valódi segítséget nyújt. Vonzónak érzem a szövegből sugárzó empátiát…. Én azt érzem, hogy korrekt módon, de nagyon empatikusan tájékoztat. Olyan dolgokra is felhívja a figyelmet baráti modorban, amire az izguló kliens nem is gondol. Számomra teljesen elfogadható…. őszinteségével és egyértelműségével nagy erejű. Egészen másképp éli meg az ember a „tortúrát”, ha tudja a menetét, és a történések okát. Ez a videó ötlet nagyon zseniális!… tökéletesen megfelel a korrekt tájékoztatás követelményeinek. Azt gondolom, hogy ennek a videónak ez a célja. Lehetővé teszi a teljes felkészülést a vizsgálat előtt.Számomra kerek egésszé állt össze az ismeret, miközben éreztem, hogy Ön empatikusan ott áll a háttérben…. Azt hiszem, hogy Ön sokat tesz a betegekért ezzel a videóval! Nem utolsó sorban kollégáinak nyújt egészen különleges mintát…. Rendkívül szokatlan ez a nyíltság, amivel Ön bemutatja a vizsgálat során várható testi és lelki érzéseket, az emberek viselkedését és az orvos gondolatait, benyomásait is. Azt gondolom, hogy aki ezt a videót végignézi, meghallgatja, olyan vértezetet kap, amiben akár lazítani is tud…. Ön tapasztalatai alapján, azt hiszem, nagyon jól megragadta azokat a kritikus pontokat, melyek munkája eredményességét gátolják. S ebben természetesen nem az Ön érdekei dominálnak, hisz a jövendő páciensek számára egyengeti az utat. Lenyűgöző a figyelem, amivel az apróságnak tűnő, de valójában nagyon lényeges kérdésekre is rávilágít. Kiváló a konkrét gyakorlási tanácsadás!… azt érzem, hogy nagyon fontos tudnivalókról van szó. Aki érintett a témában, érdeklődéssel hallgatja meg, és rengeteg segítséget kap. Jó, hogy egy rövid, szöveges összefoglalás is tartozik a videókhoz, sokoldalúbbá teszi az információt. Elmondhatatlanul nagyra becsülöm Önt!” K.

… nagyon jónak találom. A lényeget ragadja ki.Nem győzőm hangsúlyozni,a KINYOMTATHATÓ VIZSGÁLATI KÉRDÉSEK DOKUMENTUMA fontosságát.Nagy ÖTLETNEK tartom,mert szembesíti saját „butaságaival” az embert. Mindenkinek ajánlom, hogy az orvosi vizsgálat előtt, töltse ki a dokumentumot, ŐSZINTE VÁLASZAIVAL.SZERINTEM NAGYON SOKAT SEGÍT HOGY AZ ORVOS ÉS A BETEG NE BESZÉLJEN EL EGYMÁS MELLET, ÉS KÖNNYEBBEN MEGÉRTSÉK EGYMÁST.Az időt, energiát,türelmet, spórolja meg, ezáltal könnyebben talál egymásra orvos és beteg. Megoldódnak a vizsgálati körülmények alatti feszültségek is.(vetkőzés,szeméremérzés,)ha a beteg tudja mi vár reá.Személyes tapasztalatom,hogy ellenkező nemű orvos beteg kapcsolatának szemérem miatti feszültsége,ellenállása, oldódik,ha pontos és részletes kérdéseket tesz fel az orvos.
További munkáihoz sok sikert kívánok!!” P. P.

Keresztnév: *
Email: *

„…praktikus, amolyan „de jó, erre nem is gondoltam” típusú praktikus tanácsokkal teli. Felkészíti a pácienst a reá váró helyzetre, segít, hogy ne tegyen olyat, ami nem könnyíti meg az orvos dolgát. … érthetően, röviden és megnyugtatóan tájékoztatja a miértekről és hogyanokról. Az Ön közvetlen, megnyugtató, kedves, betegbarát (ha van „bababarát”..:) ) stílusa ezekben a szövegekben is hat.” T. A. G.

„SOK HOZZÁ FŰZNI VALÓM NEMIGEN VAN HÁT KB. AHOGY MEGFOGALMAZTA AZ EDDIG LEÍRTAKAT AZ ÚGY JÓ IS…” A. É.

„…tényleg praktikus és átgondolt, nemigen lehet megtoldani semmivel.” Sz. Cs.

„…alapos,és lényegretörő.Humorát szívesen olvasom én is,de azt hiszem ha a vizsgálat végén kapunk belőle ízelítőt-amire nagy esély van-meg leszek elégedve mindennel úgy gondolom.A sok pozitív megjegyzés rám is pozitívan hat,aminek igazán örülök…. A leírtak messzemenőkig kiterjednek mindenre,sok olyan kérdésre is,ami az embernek ebben a helyzetben nem jutna hirtelen eszébe.Empatikus,alapos,egyértelmű és számomra/is/ bizalomgerjesztő.Bárcsak egyre több, más területen praktizáló orvos is követné példáját hasonló blog írásában!Köszönjük szépen. 🙂 … Sajnos/?/vizuális típus vagyok,így a hetedik részt olvasva-ami ismét nagyon alapos,és betekintést enged a laikus számára-,azt hiszem a zabszem nem fért volna nagyon be oda ahová nem is való…de jobb ha az ember felkészülten tud menni az első „randira”,így köszönettel olvastam ezt is…. Ez a rész is nagyon jó lett,szinte ott látom magam a vizsgálati asztalon./előbb-utóbb igy is lesz../… Köszönettel olvastam ezt a levelét is,mely azt hiszem nagyban hozzájárult a többivel együtt a kételyek,és félelmek eloszlatásához….” B. B.

Teljesen korrekt a tajekoztato video, es mivel en mar szemelyesen is megtapasztaltam a vizsgalatot, nyugodtan mondhatom, hogy több orvos közül Önnel volt a leg „kellemesebb”, mind az idöpont tartasa, mind a Dr. Ur hozza allasa. Hasznosnak tartom a sorozatot, mert ha valaki elöször megy ilyen vizsgalatra, legalabb van mire felkeszülnie, es nem all a dologhoz olyan tudatlanul. Minden ugy jo, ahogy a Dr.Ur irta….”

Ilyen alapos és átfogó ,betegeknek szóló segítő,tájékoztató anyaggal még nem találkoztam,s mint e betegségben engem is érintett pácienst,mindig szívesen tanulmányozom ,sokat tanulok belőle. Ezúton is megerősíteni szeretném ,hogy mi betegek ezért a nyíltságáért köszönettel tartozunk,s a magam nevében ezt nagyon jónak, hasznosnak tartom.”

„Véleményem szerint nagyon jól sikerült a tájékoztató videósorozat szövege.Olyan dolgokat is megfogalmaz, ami egyébként nem is jutna eszébe az embernek. Például, hogy a panaszainkat pontosan le tudjuk írni a vizsgálat során. Én is jártam már úgy orvosi vizsgálat előtt, hogy ott kezdtem el törni a fejem, hogy mióta is fáj? Mit is érzek valójában?….A jövőben már sokkal felkészültebben indulok el orvoshoz, köszönet Önnek.” Sné Zs.

Keresztnév: *
Email: *

„A leírt ,tervezett szöveg nagyon is gyakorlatias amely iránymutatást és segítséget nyújt az orvoshoz fordulónak ,a szövegkörnyezet közvetlensége oldja a betegben a feszültséget,s talán bátrabban fordul Önhöz.” K. S.

„Ahogy emelkedik a kisérőszöveg sorszáma úgy válik egyre komolyabbá és határozottabbá a tartalom és a hangnem. Valóban hasznos előkészítés egy proktológiai vizsgálat előtt, a páciens rendszerezni tudja megfigyeléseit, panaszait…. Véleményem szerint szép munka, egy kerek egészet alkot.” A.

„… egészen lenyűgözött…. természetesen remek…. nagyon jól van megírva…. Eddig minden rész kitűnő volt, de azért ez volt a legjobb. Nagyon várom a következő részt…. Egészen jóra sikeredett!” Gy.

„Köszönettel vettem az írásos tájékoztatót. Rendkívül alapos, laikusok számára is érthető az anyag.” Sz. E.

Mit nem adtam volna ezért a video sorozatért, pár évvel ezelőtt! Azt sem tudtam kihez kell fordulni végbéltályi problémákkal, és el sem tudtam képzelni hogyan zajlik a vizsgálat! Remélem minden érintett rátalál majd! Minden túlzás nélkül merem állítani, hogy az első résztől az utolsóig tökéletes a szöveg, minden kérdésre választ ad, ami felmerülhet a vizsgálat előtt….” B. K.

„Véleményem szerint nagyon jók a leírások. Részletesek és egyben hétköznapi nyelven írottak,nagyon jól érthetőek. Bár még sosem olvastam erről ilyen részeletességgel,szerintem nem hiányzik belőle semmi.” Gy. Z.

Keresztnév: *
Email: *

„Köszönjük szépen a tájékoztató anyagot.Csak gratulálni tudok hozzá.Nagyon jó ötlet… Igazán hasznos és fontos információk jutnak így el hozzánk.Nagyon jó,hogy így szinte”személyes kapcsolatba „kerülhet önnel az ember az esetleges vizsgálat előtt.Azt gondolom aki az Ön blogját felkeresi valószínű érzékenyen érintett az ön munkájával kapcsolatban nem igazán értékelné a több humort .Véleményem szerint épp így jó ahogy van.” K. J.

„...hasznos és fontos információkat osztott meg professzionálisan, ugyanakkor közérthető módon és rendkívül empatikusan.” K. E.

„Gratulálok ehhez a szép munkához.Látom,hogy rengeteg időt,energiát fektetett bele.Nagyon jó a stílusa,közérthető a szövege.Én nagyon sokat tanultam Öntől.Amint látom a betegek is nagyon jó véleménnyel vannak Önről,mint orvosról,mint emberről.A jegyzet sok kollégának hasznára válna.” A.

„Írásai tetszenek, kellően van benne humor is! L.

„Számomra nagyon meggyőzőek voltak.Úgy gondolom mindenki számára érthető és nagyon aprólékosan meg van fogalmazva.Konkrétan leírja a lényeget, és nem beszél mellé. Ön egy nagyon tapasztalt,munkáját szerető, és megbízható szakembernek találom!…” C. K.

Aprólékosan, érthetően, nevén nevezve a dolgokat nyújt segítséget a – valljuk be – nagyon kínos és fájdalmas tünetekkel szenvedőknek. A humorral is megfelelően bánik: épp annyi, hogy mi magunk, betegek is mosolyra fakadjunk, de nem bagatelizálja, vagy teszi nevetségessé a problémát. Nekem nagyon nagy segítséget nyújtott, szinte „öngyógyítottam” magam a tanácsai alapján. Ha szükséges lesz, csak önt fogom felkeresni. A fórumot is nagyon hasznosnak tartom, már az megkönnyebbülést szerez az embernek, hogy látja, hogy nem egyedül küzd ezekkel a gondokkal, hogy másoknak is hasonló tünetei vannak…. és az ön útmutatásai alapján panaszaim hosszú idő után megszüntek….” M.

„A videó szövegét laikusok részére is érthetőnek, olvasmányosnak tartom…” É.

„Gratulálok a kezdeményezéshez és a szinvonalas kivitelezéshez.Hasznosnak tartom a sorozatot, mert ha valaki elöször megy ilyen vizsgalatra, legalabb van mire felkészülnie.Véleményem szerint nagyon jók a leírások.Részletesek és egyben hétköznapi nyelven írottak,nagyon jól érthetők. Önt egy nagyon tapasztalt,munkáját szerető, és megbízható szakembernek találom!” M.

„Figyelmesen végigolvastam és néztem tájékoztató anyagait, hírleveleit és nagyon hasznosaknak találom őket.” T.

Amennyiben szeretne magabiztosan, panaszaiból és a kérdésekre adandó megfelelő válaszokból, a vizsgálat alatti teendőkből felkészülten megjelenni a proktológus nál, akkor a videóanyagom Önnek szól. Az információk több ezer betegem gondtalan, a páciensek elvárásainál lényegesen kevesebb kellemetlenséggel történő, az átlagnál sokkal alaposabb végbélvizsgálat a alapján születtek.

Videóleckékben eddig egyedülálló részletességgel gyakorlatias és közérthető módon beszélek a végbélvizsgálat előtti felkészülésről, a proktológus lehetséges kérdéseiről és az azokra adott megfelelő válaszokról, a vizsgálandó terület felépítéséről, a vizsgáló módszerekről és eszközökről, a végbélvizsgálat alatti érzésekről és tapasztalatokról, az esetleges hibákról és azok lehetséges elkerüléséről, a lehető legkevésbé kellemetlen, de minél sikeresebb végbélvizsgálat hoz szükséges teendőiről, praktikákról, tanácsokról.

Amennyiben tanácsaimat megfogadja, a végbélvizsgálat lényegesen kevesebb kellemetlenséggel jár majd, és sokkal sikeresebb is lesz, ami a megfelelő, éppen ezért eredményes kezelés szükséges előfeltétele. Emiatt a gyógyulási esélyei nagyban megnőnek.

Mellékelve megkapja a proktológus kérdéseiről szóló listát, melyet akár a végbélvizsgálat előtt a proktológus hoz be is adhat előzetes áttanulmányozásra, ezzel segítve elő a konzultáció gyorsabb, gördülékenyebb kimenetelét. Ezzel biztosítja azt is, hogy nem felejt el lényegi információt közölni proktológus ával. Kap egy ellenörző listát arról, hogy mit kell tegyen a végbélvizsgálat előtt, alatt és után.

 

Keresztnév: *
Email: *